Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skott, mord, sprängningar – här är det dramatiska Malmödygnet i korthet

På måndagen sköts en man av polis på Malmö Central. Det blev inledningen på ett intensivt dygn för Malmöpolisen.

Måndag

10.10
Bild: Patrick Persson
Flera resenärer på Malmö C slår larm till polisen om att en man uppträder hotfullt. Mannen skriker att han har en bomb i sin väska.
10.30
Uppgifter kommer om att mannen har skjutits av polis. Mannen har skjutits i båda benen och förts till sjukhus i ambulans. Nationella bombskyddet kallas till platsen.
10.30
Malmö C utryms och ett större område runt centralen spärras av. All tågtrafik stoppas.
Läs också Vittnet: Mannen skrek att han hade en bomb
14.00
Malmöpolisen ger en första sammanfattning av händelsen på en presskonferens. Mannen är ännu inte identifierad av polisen och är inte samarbetsvillig. Polisen utreder händelsen som mordförsök, men utesluter inte potentiellt terrorbrott.
Läs också Polisen: Mannen på Malmö C inte identifierad
15.12
Tågstoppet på Malmö C hävs och tågtrafiken kan återigen börja rulla genom mellan Hyllie och Lund, men med kraftiga förseningar.
13.16
Bild: Patrick Persson
Polisen får flera påringningar om skottlossning på Bellevuegården. En ung man hittas skottskadad i närheten av socialkontoret.
16.00
Polisen bekräftar att mannen som sköts på Bellevuegården är död och att hans anhöriga är underrättade. Den avlidne är i 20-årsåldern och är känd av polisen sedan tidigare.
Läs också En död efter skottlossning i bostadsområde
17.59
Bild: Patrick Persson
Polisen meddelar att mannen som uppträdde hotfullt på Centralen är anhållen av Åklagarmyndigheten. Han misstänks för grovt olaga hot.
21.04
Bild: Patrick Persson
Två män i 20-årsåldern ringer polisen och säger att de hade blivit beskjutna av två okända gärningsmän på Lorensborg. Polisen hittar tomhylsor på platsen och utreder händelsen som mordförsök.

Tisdag

02.07
Nationella bombskyddet på plats efter explosionen i en portuppgång på Von Lingens väg på Rosengård natten till tisdagen.Bild: Johan Nilsson/TT
Det kommer flera samtal till SOS om att det smällt på Von Lingens Väg på Rosengård. Polisen, räddningstjänst och flera ambulanser rycker ut till platsen där en entré förstörts i samband med en explosion.
03.16
En kraftig smäll i orsakad av en explosion hördes i centrala Malmö under natten.Bild: Patrick Persson
En dryg timma efter explosionen på Rosengård får SOS Alarm in samtal från flera inringare som hört en kraftig smäll i centrala Malmö. Räddningstjänst och polis kallas till Adelgatan där en explosion inträffat vid en restaurang.
10.15
Erik Jansåker och Andy Roberts höll i tisdagens presskonferens.Bild: Hussein El-alawi
Polisens håller presskonferens från det senaste dygnets händelser. Där framkommer att:
Mannen som sköts på Malmö C är identifierad och att det inte fanns något farligt i hans väskor. Polisen är säkra på att han var ensam gärningsman.
Två män anhållits för mordet på Bellevuegården.
Gå till toppen