Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Man kan köra den långa vägen under dagarna

Kerstin Wiegert Bucquet vill inte få längre att gå till sin busshållplats.Bild: Bengt Arvidson
Tätare bussturer? Nej tack, om det innebär längre väg till busshållplatsen!
Om Carina Wutzler (M) verkligen vill värna om ökat bussåkande till förfång för bilismen, är hon på helt fel spår. I dagens läge har jag fem minuters väg till närmsta busshållplats, Stefan Löfvings väg i Skanör. Detta underlättar min vardag. Enligt Carinas förslag skulle min närmsta hållplats i framtiden bli Skanörs centrum, på 15-20 minuters avstånd. Ponera att jag har tung väska att släpa på inför semesterresor. Då tenderar detta avstånd att upplevas ännu så mycket värre.
En stor och växande andel av befolkningen i Skanör-Falsterbo är pensionärer. Många av dessa ställer bilen och börjar åka buss, men då krävs närhet till hållplatsen. Alla pensionärer har inte lätt för att vare sig cykla eller gå. Med ett större avstånd till hållplatsen blir denna grupp mera isolerad i hemmet. Troligtvis skulle alltfler känna sig tvingade att söka färdtjänst, vilket är stick i stäv med det miljövänliga bussåkandet.
Ett bättre förslag torde vara att i så fall köra denna kortare sträckning under morgonrusningstid, låt säga klockan 7–9. Under resten av dagen kör bussarna med stopp vid alla de hållplatser som finns idag. Klockan 17–19 kunde den kortare versionen åter tillämpas.
Själv har jag många goda vänner i Malmö. Även dessa säger sig finna det svårare att besöka mig, om de inte kan stiga av vid en hållplats nära mig i framtiden.
Jag ser även många småbarnsfamiljer, som cyklar med sina barn till förskolan. Även denna kategori gillar närheten till en busshållplats efter att ha lämnat barnen.
Nej, tänk om, och tänk rätt! Vi väljare vill fortsätta att ha en rimlig väg till hållplatsen.

Kerstin Wiegert Bucquet

Skanör
Gå till toppen