Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya klubbchefen från Rio till Rosengård

Med brasilianska influenser ansluter Jenny Ahlqvist De Souza till FC Rosengård och blir ny klubbchef.
– Det har blivit mycket fotboll under tiden där, säger hon.

Jenny Ahlqvist De Souza blir ny klubbchef i FC Rosengård.
FC Rosengård satsar på att återta positionen som Sveriges främsta fotbollslag. Samtidigt vill man utvecklas som förening och växa med sina projekt och partnerskap. Jenny Ahlqvist De Souza ska bli ett nav i rollen som klubbchef.
– En fantastisk utmaning. Klubben har en jättefin historia att berätta – inte bara den sportsliga utan även det sociala där man är med och driver och engagerar sig, säger hon och förklarar att kombinationen av bredd, elit och samhällsengagemang i många år gett henne ett positivt intryck av FCR.
– Man gör något för att åstadkomma en bättre värld. Ingen kan göra allt, men alla kan göra någonting litet för att världen ska bli bättre. Dessutom spelar vi skitbra fotboll.
Hon efterträder Erling Nilsson, men ser sig inte som en ersättare. Jenny Ahlqvist De Souza räknar inte med att vara fullt lika inblandad i den sportsliga.
– Min stora utmaning känner jag blir att koppla ihop allting och vara länken mellan alla delar i föreningen, hitta synergier med partners och projekt.
– Det är inte främst för mina fotbollskunskaper som jag fått den här tjänsten. Den kunskapen finns det redan otroligt mycket av i klubben. Jag hoppas kunna komma med nya idéer utifrån. Tänka till och tänka om.
Jenny Ahlqvist De Souza kommer närmast från Svenska Spels Casino Cosmopol och har tidigare även varit i hotellbranschen.
Uppladdningen inför den nya tjänsten har hon passande nog haft i Brasilien där hon bott i två år medan hennes man har varit stationerad där.
– Jag har njutit av den vackra naturen och stränderna, men det har också blivit mycket fotboll där. Man upplevde mycket passion för sporten, konstaterar hon.
– Min man är från Brasilien så vi gjorde det också som ett familjeäventyr där vi visade den delen av barnens kulturarv.
Gå till toppen