Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånska aktörer lanserar hubbar för hållbara delningstjänster

Företagstrion Sigma Civil, Pilotage och Ourgreencar har utvecklat en så kallad mobilitetshubb som samlar olika delningstjänster som uthyrning av miljövänliga fordon och beställning av matleveranser.

Så här är det tänkt att de nya mobilitetshubbarna ska se ut.Bild: Skiss: Maja Rytorp, Sigma Civil
Den nationellt täckande satsningen riktar sig till bland annat kommersiella fastighetsägare, och bostadsrättsföreningar, och ska bidra till en hållbar beteendeförändring i stadsmiljö.
Satsningen består dels av en app med alla tjänsterna samlade, dels fysiska hubbar med plats för fordonspoolslösningar med elbilar och elscotrar, uppsamlingsskåp för matleveranser från olika livsmedelsaktörer samt omklädningsskåp där cyklister kan förvara sina hjälmar och ytterkläder.
Bakom konceptet står konsultbolaget Sigma Civil med lösningar inom samhällsbyggnad, Ourgreencar som tillhandahåller fordonspooler med elbilar och elcyklar till slutna grupper av användare, samt konsultbolaget Pilotage som har fokus på mötesplatser med rådgivning och kommersiell uthyrning i bygg- och fastighetsprojekt.
– Idag har vi inga fysiska hubbar på plats, men vår ambition är att kunna börja bygga sådana hubbar på olika håll i landet, säger Maria Nilsson, projektledare på Pilotage.
Nu ska projektet marknadsföras mot kommersiella fastighetsägare och kommuner, bland annat Malmö stad.
– Vi hoppas och tror på att vi landar i åtminstone ett par mobilitetshubbar i respektive storstad i Sverige, säger Maria Nilsson.
Gå till toppen