Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Explosion vid bostadshus på Rosengård, bombdåd mot restaurang i Malmö – och vätgasmackar i Norge stängs efter explosion.

Malmö

Explosion vid bostadshus på Rosengård

Nationella bombskyddet på plats efter explosionen i en portuppgång på Von Lingens väg på Rosengård natten till tisdagen.Bild: Johan Nilsson/TT
Vid 02-tiden natten mot tisdagen utlöstes en sprängladdning vid en entré till ett lägenhetshus på Rosengård. Polisen, räddningstjänst och flera ambulanser ryckte ut till platsen. Ingen person ska ha skadats.
Läs också Explosion vid bostadshus på Rosengård

Bombdåd mot restaurang i Malmö

Vid 03.16 under natten mot tisdagen fick SOS Alarm in samtal om en explosion vid en restaurang i Malmö centrum.Bild: Patrick Persson
En dryg timma efter explosionen på Rosengård fick SOS Alarm in samtal från flera inringare som hört en kraftig smäll i centrala Malmö. Räddningstjänst och polis kallades till platsen där en explosion inträffat vid en restaurang på Adelgatan.
Läs också Bombdåd mot restaurang i Malmö
Världen

Vätgasmackar stängs efter explosion

Ett fjärrstyrt brandbekämpningsfordon i aktion vid explosionsplatsen på måndagskvällen.Bild: Heiko Junge/NTB Scanpix/TT
Det var vid 17.30-tiden något flög i luften vid en vätgasstation i norska Sandvika. Av allt att döma var det vätgas för tankning av bränslecellsbilar som exploderade, och tills händelsen är utredd stänger kedjan sina två andra sådana stationer i Norge.
Gå till toppen