Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Sveriges tuffa utmaning: ”Slåss på samma villkor”

Bara seger gäller för Caroline Seger i VM-premiären, men motståndarna Chile är ingen blyg debutant.
– Sverige är favoriter, ja, men vi kommer hit för att slåss på samma villkor, säger PSG-stjärnan Christiane Endler.

Caroline Seger och Olivia Schough på matcharena Roazhon Park Arena där lagen inte fick träna utan bara gå runt.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Dagen före match är det mesta sagt, men Caroline Seger lämnar i alla fall klart besked om ryggen som krånglat i upptakten till VM och tvingade henne att avstå genrepet mot Sydkorea.
– Ryggen är hundraprocentig. Det känns fantastiskt bra och har gått i helt rätt riktning, så det är inga problem, säger hon på presskonferens på Roazhon Park Arena i Rennes.
Vanligtvis brukar lagen få träna på matcharenan dagen före, men i det här mästerskapet ska det sparas underlag, så spelarna får nöja sig med att spankulera runt på gräset.
Caroline Seger rycker på axlarna åt nyordningen.
– Det är första gången jag är med om detta, men jag har inte tänkt på det eller lagt så mycket fokus på det. Vi har tränat på väldigt fina planer, så jag tror inte det kommer att bli så stor skillnad, säger hon.
Som lagkapten kommer hon att ta till orda före matchen. Det blir vad det blir. Något spontant. Med mycket känslor.
– Jag vill ju bara vinna den matchen och ska gör allt i min makt för att få hela laget att komma upp i absolut bästa nivå, säger Caroline Seger.
Och det är hon inte ensam om.
I täten för Chiles landslag går en 182 cm lång 27-åring med stort självförtroende. Sedan ställer sig lagkaptenen längst bak och ska bevisa varför.
Paris Saint-Germains Christiane Endler utsågs till franska ligans bästa målvakt den gångna säsongen och darrar inte ens efter att ha släppt in sju bollar i en träningslandskamp mot Nederländerna i april.
– Den matchen fick oss att växa som lag, vi lärde oss vad vi behövde förändra och förbättra, säger hon bestämt.
Nu önskar sig Christiane Endler en bra start i Chiles första VM på Sveriges bekostnad.
– Sverige är favoriter, ja, men vi kommer hit för att slåss på samma villkor och är inte bara här för att spela eller delta, utan för att vinna, säger hon.
– Det här är vårt första VM och jag tror att vi njuter av varje ögonblick. Naturligtvis är det lite mer nervöst nu, men det är inget som vi inte kan hantera.
Gå till toppen