Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två anhållna för mordet på Bellevuegården – polisen jagar ytterligare två misstänkta

Två män sitter anhållna misstänkta för mordet på en 25-årig man på Bellevuegården i måndags. Två medgärningsmän är efterlysta – och jagas i detta nu av polisen.

Bild: Patrick Persson
Vid 13-tiden på måndagen kom larmet om skottlossningen till polisen. En ung man påträffades skottskadad på platsen. Han fördes till sjukhus där han senare dödförklarades.
Två personer är anhållna misstänkta för mordet. De är 23 och 29 år gamla. Båda är välkända från Malmös gängmiljö och förekommer i det pågående polisprojektet Sluta skjut.
Det rör sig inte om personer som deltagit på de hemliga gängmötena som hållits. De anhållna ingår istället i den vidare krets gängkriminella som kartlagts inom ramen för projektet. Och är föremål för extra polisövervakning.
Under tisdagen hade polisen bevakning på platsen för mordet.Bild: Patrick Persson
Läs också ”De är rädda att bli dödade eller att själva tvingas döda någon”
Ytterligare två män är anhållna i sin frånvaro misstänkta för inblandning i mordet.
Polisen ser en koppling till en bilbrand på Fosievägen några timmar efter mordet, vid 18-tiden.
– Vi är oerhört intresserade av iakttagelser kring bilbranden, säger Erik Jansåker, chef för polisområde söder.
Den ihjälskjutne mannen har förekommit både som misstänkt och offer vid flera brottsutredningar. En nära anhörig till honom sköts ihjäl i Malmö förra året. Polisen utreder nu om dåden kan ha koppling till varandra.
Gå till toppen