Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vego-märke i Malmö räddas: Ny storägare till Astrid och Aporna

Vegobolaget Astrid och Aporna, som gick i konkurs tidigare i våras har fått en ny storägare i entreprenören och den forna fotomodellen Heather Mills. Det rapporterar affärssajten Breakit.

Det Malmöbaserade vego-varumärket Astrid och Aporna startade sin verksamhet redan 2006. Produkterna togs sedan in i sortimentet hos livsmedelsjättar som ICA, Coop och Axfood.
När bolaget försattes i konkurs i början av året uppgav grundaren, Dan Montazavi, bland annat att produktionsproblem blev knäcken för bolaget som haft problem med lönsamheten.
Nu räddas Astrid och Apornas varumärke av två nya investerare. Det skriver affärssajten Breakit. En av investerarna är den svenska techentreprenören Måns Ullerstam genom sitt bolag Kale United. Den andra investeraren är det brittiska bolaget Vbites, med entreprenören och den tidigare fotomodellen Heather Mills i spetsen.
– Det hade varit en skandal att inte hjälpa det här innovativa bolaget, säger hon till Breakit.
Läs också Vegopionjär i Malmö går i graven
Gå till toppen