Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anställd på Kastrup träffad av blixten

En manlig anställd på flygplatsen Kastrup i Köpenhamn träffades på onsdagskvällen av ett blixtnedslag. Under natten kom besked om att hans skador inte är livshotande.

– Jag kan bekräfta att en medarbetare på flygplatsen har blivit träffad av blixten. Vi har en ambulans och patruller på plats, säger Michael Andersen, vakthavande befäl på Köpenhamnspolisen till den danska tidningen BT.
Larmet om händelsen kom in 22.25. Mannen har förts med ambulans till sjukhus.
Vid 03-tiden sa Michael Andersen till nyhetsbyrån Ritzau att mannen inte är livshotande skadad:
”Beskedet från sjukhuset är att han just nu är utom livsfara”, skriver BT.
Ett kraftigt åskoväder drog sent på onsdagskvällen in över både Danmark och Skåne. På båda sidor sundet har blixtnedslag orsakat bränder och lett till att mängder av larm ringts in till räddningstjänsten. Ungefär samtidigt som medarbetaren på flygplatsen träffades av blixten ledde ett åsknedslag även till att ett hus började brinna på Dragör, skriver danska Ekstra Bladet.
Enligt samma tidning hade över 1 000 blixtnedslag registrerats enbart i Danmark före klockan 22 på kvällen. Både SMHI och dess danska motsvarighet DMI har utfärdat vädervarningar.
Enligt läsaruppgifter till HD och Sydsvenskan ska ovädret även ha orsakat förseningar för själva flygtrafiken då flera plan bland annat tvingats cirkulera en längre tid i väntan på att kunna landa.
Gå till toppen