Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blixtnedslag och röklukt i fastigheter på Limhamn

En brand utbröt på taket i ett lägenhetshus på Limhamn i Malmö i samband med onsdagskvällens kraftiga åskoväder. Räddningstjänst Syd har kontrollerat flera blixtnedslag under kvällen.

En blixt skär igenom natthimlen samtidigt som rökdykare kontrollerar en lägenhet på Stora Högestensgatan på Limhamn.Bild: Patrick Persson
Ett larm kom 22.15 från Stora Högestensgatan.
Räddningstjänsten ryckte ut med flera bilar och likaså en ambulans.
Branden startade på översta våningen i huset, enligt Sydsvenskans fotograf på platsen fanns dock inga tecken på att det ska röra sig om en omfattande eldsvåda.
– Där hade blixten slagit ner, det syntes inget från utsidan när räddningstjänsten kom fram, säger Mia Lorén, teamledare på SOS Alarm.
De kunde lämna platsen kort därefter.
Insats på Vikingsbergsvägen.Bild: Patrick Persson
En timme senare kom ett larm om brand på Vikingsbergsvägen, också det på Limhamn.
Räddningstjänsten undersökte på platsen och tyckte de kände röklukt, men de fann ingenting som tydde på brand. Även det kan röra sig om ett blixtnedslag.
– Vi har många händelser just nu där åskovädret är en trolig orsak, säger Henrik Östling, teamledare på SOS Alarm.
Räddningtjänst Syd skriver i ett pressmeddelande att ett 20-tal larm inom områdena Trellebrog, Vellinge och Malmö inkommit under onsdagskvällen. Larmen har främst gällt vattensamlingar, men även ett antal blixtnedslag som räddningstjänsten fått kontrollera på grund av rökutveckling.
Vidare meddelas det att inga allvarligare bränder eller olyckor har inträffat till följd av vädret.
Gå till toppen