Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbelbokat SJ-tåg efter misstänkt datafel

Ett helt tåg mellan Stockholm och Malmö var under onsdagen dubbelbokat. SJ misstänker att ett datafel är orsaken till det trånga tåget. Det rapporter Kvällsposten.

Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Mats Lundgaard hoppade på vid startstationen Stockholm, men hans plats i första klass var redan upptagen av en passagerare som hade bokat samma plats. Han berättar att han fick ställa sig vid dörrarna, men att många andra sitter på golvet och jobbar.
Enligt tidtabellen skulle tåget inte stanna förrän Alvesta, men SJ satte in ett extra stopp vid Linköping för att släppa av de som inte fått plats – de fick sedan hoppa på ett tåg femton minuter senare där plats finns. Mats Lundgaard och flera andra passagerare nappade dock inte på erbjudandet.
– Det är inte alla som kommer att göra det, många är på väg till Kastrup och ska passa flyg. Jag ska vara i Hässleholm klockan nio i kväll så det går inte, jag får stå hela vägen, säger han till Kvällsposten.
Carina Axelsson, presstalesperson på SJ, säger att man inte vet vad som orsakat dubbelbokningen.
– Det stämmer att det hänt någonting som gjort att det blivit fel med platsbokningen. Vi tror att det är ett datafel men vi vet inte säkert, säger hon.
Hon uppmanar passagerarna att ta kontakt med SJ för att få sina biljetter återbetalda och få kompensation.
Gå till toppen