Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två fast för sprängdådet på Adelgatan

Två män är anhållna för sprängdådet på Adelgatan på tisdagsmorgonen. Båda är kända kriminella och enligt Sydsvenskans uppgifter finns det kraftig teknisk bevisning mot i alla fall en av dem.

Bild: Patrick Persson
Tre sprängningar har nu skett i Malmö på ett dygn, en av dem på Adelgatan i centrala Malmö natten till tisdagen. I detonationen förstördes delar av fasaden till en nattklubb bredvid en restaurang.
Under tisdagen tog polisen två unga män som nu är anhållna. Den ene, tjugo år gammal, åkte fast under eftermiddagen. Den andre är 23 år gammal och togs vid midnatt. Båda är vad som kallas kända av polisen sedan tidigare.
Enligt Sydsvenskans uppgifter har polisen ovanligt god bevisning mot den först frihetsberövade – uppgifterna är vaga, men det kan handla om tekniska spår av personen på sprängplatsen, alternativt att han fastnat på övervakningsbilder. Ytterligare uppgifter lämnas inte på grund av utredningssekretess.
Gå till toppen