Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man körde bil med 1,85 promille i blodet – döms till fängelse

Ett vittne såg mannen köra mot rött och mot färdriktningen. Nu döms han för grov rattfylla och olovlig körning. På följden blir två månaders fängelse.

Händelsen inträffade i vintras på Malmövägen söder om Lund tidigt på morgonen. Mannen, som är hemmahörande i Kävlinge kommun, körde sin bil vingligt över flera körfält. En bilist som körde bakom mannen såg honom köra mot rött och i färdriktning mot trafiken. Vittnet ringde polisen.
Polisen påträffade mannen kort därpå vid en bensinmack i närheten av Malmövägen. Han omhändertogs med 1,85 promille alkohol i blodet. Under rättegången har mannen uppgett att han inte minst så mycket från händelsen.
Mannen saknar giltigt svenskt körkort och döms även för olovlig körning. Mannen är tidigare ostraffad och har gått med på samhällstjänst som påföljd, men döms ändå till två månaders fängelse, med motiveringen att agerandet inneburit påtaglig fara för trafiksäkerheten.
Gå till toppen