Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Möjlig vapenvila i syriska Idlib

Civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna i Idlib letar efter skadade eller döda i rasmassorna efter ett luftangrepp i byn Ehsim. Arkivbild.Bild: Vita hjälmarna via AP/TT
En vapenvila mellan väpnade grupper i Idlibprovinsen och syriska regeringsstyrkor har medlats fram av Ryssland och Turkiet, uppger den ryska militären för ryska medier. Uppgiften har inte bekräftats från annat håll.
Enligt Ryssland har våldet minskat betydligt i regionen efter överenskommelsen. Men det är inte klart hur länge eldupphöret är tänkt att gälla.
Strider pågår fortfarande i området. Minst 25 människor, majoriteten civila, dödades i ryska och regimledda luftangrepp i provinsen på måndagen.
Hundratals civila har dödats sedan regimen med stöd av Ryssland inledde en offensiv i Idlibprovinsen för drygt fem veckor sedan.
Gå till toppen