Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polis blev biten vid kontroll – skadesköt hund

Polisen skadesköt en aggressiv hund som gick till attack mot en polis i närheten av Simrishamn under onsdagen. Hunden var på fri fot i två timmar, men blev sedan omhändertagen.

Det var på onsdagsförmiddagen som en polispatrull skulle utföra en kontroll av en man i Östra Vemmerlöv. Mannen uppträdde hotfullt mot poliserna och misstänks för hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Under händelsen attackerade mannens hund en av poliserna.
– Polisen har åkt in för vård. Det handlar om minst två bitskador, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral.
Under tumultet tvingades polisen skjuta hunden, men var skottet träffade är oklart. Enligt polisens rutiner har en anmälan till polisens enhet för särskilda utredningar gjorts, på grund av att polisen använde sitt tjänstevapen.
Hunden sprang iväg och påträffades två timmar senare. En djurambulans beställdes då till platsen och hunden omhändertogs på grund av sitt aggressiva beteende. Den fördes sedan till veterinär, där hunden fortsatt vårdas under torsdagen.
Om hunden måste avlivas är oklart.
– Hunden är träffad men lever. Den har varit i rörelse sedan skottet, men det är oklart hur det kommer att sluta, säger Evelina Olsson.
Gå till toppen