Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Semenya siktar på att springa VM

Caster Semenya. Arkivbild.Bild: Kamran Jebreili/AP/TT
Federala högsta domstolen i Schweiz ogiltigförklarade Idrottens skiljedomstol Cas dom mot Caster Semenya. Sydafrikanskan är fri att tävla på medeldistans utan att sänka sina testosteronnivåer och har tagits ut i en preliminär VM-trupp till mästerskapet i Doha i höst.
Under tisdagen vann hon den udda distansen 2 000 meter på tiden 5.38,19 i Montreuil, Frankrike. Efter loppet uttalade sig 28-åringen om den senaste tidens juridiska omkastningar. Internationella friidrottsförbundet (IAAF) har å sin sida överklagat federala högsta domstolens dom.
– Jag får springa vilken distans jag vill. Det kommer alltid finnas människor som vill provocera dig, men jag kommer alltid fortsätta vara positiv. Jag kommer inte prata om överklagandet, jag har en advokat, säger Caster Semenya.
Enligt nyhetsbyrån Reuters fick hon frågan om hon ska springa 800 meter på VM, en distans hon har två OS-guld och tre VM-guld på.
Semenya svarade:
– Självklart är jag en idrottare, en idrottare av världsklass. Mina mål är tydliga.
Gå till toppen