Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Ny explosion på Rosengård, minst 26 döda efter Boko Haram-angrepp i Kamerun, lagförslag läggs på is i Hongkong – och Melbourne får Ubers flygtjänst.

Malmö

Ny explosion på Rosengård

Explosionen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.Bild: Patrick Persson
Strax efter klockan 01 skedde en explosion vid entrén till ett flerfamiljshus. Ingen person har skadats vid händelsen som liknar den som skedde på Rosengård ett dygn tidigare.
Läs också Ny explosion på Rosengård
Världen

Boko Haram-angrepp i Kamerun – minst 26 döda

Terrorrörelsen Boko Haram har dödat minst 26 människor i ett angrepp i Kamerun. Jihadistgruppen gick till attack på ön Darak i norra landet och dödade 17 soldater och nio civila, uppger en säkerhetskälla. Sju soldater saknas.
Läs också Boko Haram-angrepp i Kamerun – minst 26 döda

Lagförslag läggs på is i Hongkong

Demonstranter utanför rådsbyggnaden i Hongkong på tisdagen.Bild: Vincent Yu/AP/TT
Efter massiva gatuprotester skjuts den fortsatta behandlingen av ett lagförslag om utlämningar upp i Hongkong, meddelar områdets styrande råd. Lagen skulle möjliggöra utlämningar av åtalade till Fastlandskina.
Läs också Lagförslag läggs på is i Hongkong
Ekonomi

Melbourne får Ubers flygtjänst

Bell Nexus, en av de drönarliknande farkoster som Uber tänker använda sig av till tjänsten Uberair.Bild: ROBERT LEVER/AFP/TT
Efter svårigheter med planeringen i Dubai blir i stället Melbourne första stad utanför USA att nästa år få testtrafik med Ubers nya flygande transporttjänst Uberair, uppger företaget.
Gå till toppen