Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Tre av Sveriges bästa stränder finns i Vellinge – igen

Av nio svenska stränder som tilldelas miljöutmärkelsen Blå flagg i år ligger tre i Vellinge kommun. Återigen är det Skanör, Kämpinge och Falsterbo som kvalar in bland landets bästa badplatser.

Den blå flaggan kommer i år att hissas i elva fritidsbåtshamnar och på nio stränder i Sverige. Varje hamn eller strand som tilldelas utmärkelsen måste uppfylla en rad krav på bland annat vattenkvalitet, säkerhet, service och tillgänglighet.
Martin von Gertten (M), ordförande i tekniska nämnden, hänvisar till att kommunen lägger mycket resurser på att säkra upp kusten inför bad- och turistsäsongen. Bland annat kommer Vellinge att ha livräddare på plats nio veckor under sommaren.
– Vi satsar på rena, fina stränder med hög säkerhet, säger han.
Internationellt vajar flaggan på fler än 4 500 stränder. Bakom satsningen står Foundation for Environmental Education (FEE). Initiativet startade i Frankrike för drygt tre decennier sedan och finns i Sverige sedan 1994.
Stränderna i Skanör, Kämpinge och Falsterbo har fått utmärkelsen vid flera tidigare tillfällen. Det har också badplatsen vid Långa bryggan i Bjärred, som också får hissa Blå flagg i sommar.
Gå till toppen