Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Naivt att tro att endast politiker och offentliga bolag ska säkerställa regionens framtida elförsörjning"

Vi vill uppmana det skånska näringslivet att omgående överväga vilka möjligheter det finns att stödja ett ökat byggande och en ökad produktion av olika former av förnybar energi i regionen. Det skriver Bo Bengtsson och Erik Martinson.

Det unika med solcellsparken i Sjöbo är inte att den efterhand kommer att kunna byggas ut ytterligare, utan att det alltigenom är privata aktörer som står bakom en solcellssatsning i denna storlek. Det skriver Bo Bengtsson och Erik Martinson.Bild: Bengt Arvidson
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Idag invigs Sveriges största solcellspark utanför Sjöbo. Syftet med anläggningen är att vara en del i arbetet med att säkerställa en bred tillgång till hållbar energi i Skåne. Solcellsparken är ett samarbete mellan Sparbanken Skåne, Svea Solar, lokala entreprenörer och investerare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen