Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Nordkorea på bordet under Moons Sverigebesök

Frågan om Nordkorea är den mest pressande när den sydkoreanska presidenten Moon Jae-In kommer till Sverige på statsbesök. Handeln mellan Asiens fjärde största ekonomi och Sverige lär också komma upp under besöket. Plus svensk välfärdspolitik.

Sydkoreas president Moon Jae-In träffar Finlands premiärminister Antti Rinne i Helsingfors innan han reser vidare till bland annat Stockholm.Bild: Emmi Korhonen/AP/TT
Statsbesöket inleds på fredagen och på lördag kommer Moon, president sedan två år, och statsminister Stefan Löfven (S) att hålla överläggningar. För Sydkorea är relationen till Sverige intressant eftersom Sverige har förhållandevis goda förbindelser till den lynniga grannen Nordkorea. Vid vapenstilleståndet som avslutade Koreakriget utsågs Sverige till ett av de länder som skulle övervaka gränsen mellan syd och nord, vilket man gör än i dag. Sverige har också haft en roll i att facilitera de samtal som skett mellan Washington och Pyongyang.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen