Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Trump-ministrar anklagas för trots, ja till homoäktenskap i Ecuador, myndigheter i Hongkong stängda – och St Louis är nya Stanley Cup-mästare.

Världen

Trump-ministrar anklagas för trots

William Barr. Bild från ett framträdande förra veckan.Bild: Steve Helber/AP/TT
Med röstsiffrorna 24 mot 15 har representanthusets utredningsutskott beslutat att USA:s justitieminister William Barr och handelsminister Wilbur Ross är skyldiga till kongresstrots.
Läs också Trump-ministrar anklagas för trots

Ja till homoäktenskap i Ecuador

Demonstranter utanför Ecuadors konstitutionsdomstol inför domslutet. Bilden är från förra veckan.Bild: Dolores Ochoa/AP/TT
Ecuadors högsta domstol har gett två homopar rätt att gifta sig. Det kan komma att bli prejudicerande, alltså innebära att landet ansluter sig till den handfull latinamerikanska nationer som låter samkönade par ingå äktenskap.
Läs också Ja till homoäktenskap i Ecuador

Myndigheter i Hongkong stängda

Demonstranter i Hongkong på onsdagen.Bild: Kin Cheung/AP/TT
Ett spöklikt lugn rapporteras råda på Hongkongs gator, efter veckans våldsamma dramatik kring ett lagförslag om att utlämna åtalade till Fastlandskina. Myndigheter i finansdistriktet hålls stängda resten av veckan, meddelar de styrande.
Läs också Myndigheter i Hongkong stängda
Sport

St Louis är nya Stanley Cup-mästare

Jay Bouwmeester, Alexander Steen, Alex Pietrangelo och Jaden Schwartz firar St Louis första Stanley Cup-seger.Bild: Michael Dwyer/AP/TT
St Louis får för första gången lyfta bucklan Stanley Cup. Målvakten Jordan Binnington storspelade när hemmalaget Boston besegrades med 4–1.
Gå till toppen