Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

17-åring döms för ungdomsrån i centrala Kävlinge

En 15-årig pojke stod och väntade på bussen i centrala Kävlinge. Då hoppade 17-åringen på honom och tvingade till sig keps och väska.

Lunds tingsrätt.Bild: Johan Nilsson/TT
Händelsen inträffade i januari i centrala delen av Kävlinge. Pojken hade varit och handlat på ett köpcentrum i Malmö och bar en nyinköpt keps av märket Hugo Boss på huvudet. Över axeln hade han en väska i vilken han bar sin plånbok. Han var på väg hem och väntade på bussen, i sällskap med några kamrater, skriver Lunds tingsrätt i sin dom.
Då kom 17-åringen, som är hemmahörande i Kävlinge kommun, och tog tag i hans axlar och krävde att pojken lämnade ifrån sig kepsen. Därefter drog han av axelväskan från pojken. Sedan lämnade han platsen.
17-åringen har erkänt gärningen. Nu döms han i Lunds tingsrätt för rån. Han är tidigare ostraffad, var 16 år när brottet begicks och påföljden bestäms till ungdomsvård. Han ska även betala skadestånd för kränkning samt ersätta kostnaden för kepsen. Sammanlagt ska han betala 7649 kronor till rånoffret.
Gå till toppen