Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alpina VM fälls för vilseledande reklam

Fossilfritt mästerskap? Icke, enligt Reklamombudsmannen som fäller VM-arrangören för vilseledande reklam. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Alpina VM i Åre i februari marknadsförde sig som ett ”fossilfritt VM”. Men nu fälls arrangören för vilseledande reklam, skriver Dagens Nyheter.
Det är en privatperson som har gjort anmälan efter att ha reagerat på en rubrik på mästerskapets webbplats med texten ”Fossilfritt VM”. Anmälaren menar enligt DN att rubriken är ”oerhört provocerande och missledande”.
”Fossilfri betyder rimligen fri från fossila råvaror och energi. Ambitionsnivån för VM i Åre är dock så oändligt långt från fossilfri och rubriken är tveklöst missledande”, skriver anmälaren enligt tidningen.
Reklamombudsmannen (RO) håller med och menar att påståendet ”fossilfritt VM” uppfattas som om mästerskapet skulle vara det, när så inte var fallet. Därför fäller RO arrangören för vilseledande reklam.
Gå till toppen