Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånsk PR-veteran värvas av börsbolag i Malmö

Kommunikationsproffset, tidigare SVT-journalisten och DiTV-medarbetaren Olof Engvall blir ny chef för PR-frågor och investerarrelationer hos börsnoterade Inwido, som säljer dörrar och fönster under varumärken som Elitfönster.

Olof EngvallBild: Jann Lipka
Han har ansvarat för kommunikationsfrågor hos skånska nordvästskånska bolag som Readsoft, Skånska byggvaror och Resurs bank - men för den breda allmänheten är hans ansikte mest känt från tiden som journalist på Sveriges television och Dagens industri.
– Jag har varit med och startat två tv-kanaler, SVT24 och DiTV, och även arbetat för Sydnytt. Folk känner fortfarande igen mig från den tiden, fast de ofta blandar ihop mig med Martin Timell. Det är fanken vad det där med tv sitter i.
Efter att under sex år ha kört egen låda som kommunikationskonsult går han nu tillbaka till en anställning. I augusti tar han plats som ansvarig för investerarrelationer och PR på Malmöbolaget Inwido, som säljer dörrar och fönster.
– Faktum är ju att jag sålt fönster och dörrar innan, nämligen när jag jobbade med kommunikation och varumärke på Skånska byggvaror. Men publicitetsmässigt är både Inwido och branschen rätt okänd, så det finns massor att berätta, både mot investerare och kunder.
I sin nya roll kommer han att rapportera till kommunikationsdirektör Jonna Opitz, som en gång i tiden efterträdde Olof Engvall som ansvarig för investerarrelationer på Readsoft i Helsingborg.
– Vi har aldrig jobbat ihop förut, men jag har följt henne från sidlinjen och fått ett väldigt stort förtroende för henne så jag är jätteglad att vi får chansen att göra det här tillsammans, säger han.
Läs också Tidigare Finduschef tar över som vd för Inwido
Fakta

Olof Engvall

Ålder: 51 år

Född: Stockholm

Bor: Viken

Gå till toppen