Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tolvåkerbadet håller stängt hela sommaren

Källaren är i dåligt skick. Tolvåkerbadet i Löddeköpinge är inte säkert att besöka. Nu meddelar kommunala fastighetsbolaget KKL att badet håller stängt hela sommaren.

Under fredagen meddelade fastighetsägaren KKL att Tolvåkerbadet stänger omgående på grund av brister.Bild: Elinor Strand
– Vi besiktar våra badhus kontinuerligt och nu visade besiktningen av Tolvåkerbadets källare att det finns rasrisk från delar av konstruktionen. Därför behöver vi stänga badet omgående, säger Jimmie Persson, fastighetschef KKL i ett pressmeddelande.
Nu ska man utreda vilka åtgärder som man behöver göra för att rädda badet. Utredningen beräknas inte vara färdig förrän efter sommaren.
– Vi inväntar svaren på betongproverna. Därefter får vi utvärdera vad det kostar att åtgärda och ställa det mot badets beräknade livslängd, säger Jimmy Persson till tidningen.
Kan det bli så att Tolvåkerbadet inte öppnar igen?
– Det är upp till politikerna att bestämma. Vi vill förstås gärna upprätthålla samhällsservicen som ett badhus innebär.
Nu väljer ni att stänga omgående. Då är bristerna allvarliga?
– Säkerheten går alltid först. Framförallt är det personalen som vistas i källaren och det får inte föreligga någon som helst säkerhetsrisk för dem.
Den nuvarande entreprenören Be Fair tog över driften i juli i fjor. När Sydsvenskan ber om en kommentar kring stängningen hänvisar personalen på badet till fastighetsägaren KKL.
Tekla Stefansdottir och Viktor Stefansson hade kommit till Tolvåkerbadet för att bada tillsammans med farmor och farfar.Bild: Elinor Strand
Tekla Stefansdottir och Viktor Stefansson från Löddeköpinge hade kommit till Tolvåkerbadet på fredagen för att fira in sommarlovet – i sällskap med farmor och farfar som var på besök från Island. Utanför entrén tog det stopp. Några sura miner blev det ändå inte.
Familjen styrde kosan mot Löddeån istället.
– Vi badade där i går, säger Tekla Stefansdottir.
Är det inte kallt?
– Nej inte för oss, vi är ju från Island, säger farfar Johan Tryggvardsson.
De föreningar som nyttjar Tolvåkerbadet kommer att kallas till möte, meddelar Anneli Nilsson, sektorchef för Arbetsliv och fritid på Kävlinge kommun.
– Utifrån vad utredningen visar får vi sedan ta ställning till eventuella behov av andra lösningar, säger hon i ett pressmeddelande.
Gå till toppen