Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lokal debatt: Både Liberalerna och Sverige behöver Nyamko Sabuni

Nyamko Sabuni får Lomma-Bjärreds stöd som Liberalernas nya partiledare.Bild: Henrik Montgomery/TT
Inte bara Liberalerna behöver Nyamko Sabuni - Sverige behöver att Liberalerna ger tydliga svar på samhällets utmaningar och blir ett relevant parti i hela landet
Liberalerna Lomma-Bjärred anser att det Liberala partiet är i mycket stort behov av förnyelse. Nyamko Sabuni är den som har störst möjlighet att förnya Liberalerna, därför förordar Liberalerna Lomma-Bjärred att hon väljs den 28 juni på landsmötet till det Liberala partiets ledare.
Då Skånerådet möts 16 juni kommer våra två ombud från Liberalerna Lomma-Bjärred att lägga sin röst på Nyamko Sabuni. Då finns också ett resultat från den rådgivande omröstningen i hela Skåne där alla medlemmar i Skåne getts möjlighet att rösta på de tre kandidaterna Nyamko Sabuni, Erik Ullenhag och Johan Pehrsson.
Vårt val handlar om vem som har störst möjlighet att nå fram till medborgare och störst möjlighet att ta fram och förverkliga liberal politik.
Det är till stor fördel att Nyamko Sabuni verkat utanför partipolitiken ett tag. Hon kommer därmed kunna förnya laget liberalerna, den politiska retoriken och låta nya företrädare kliva fram.
För Liberalerna Lomma-Bjärred är det viktigt att januariavtalet hedras. Avtal ska hållas. PUNKT. Detta har Sabuni också uttryckt. Sabunis ledarskap kommer ge människor tydliga svar på viktiga frågor kring integration och de utmaningar svenska samhället står inför när det gäller invandring. Det kommer därmed inte att finnas behov att likt ett mantra upprepa varför människor inte ska lägga sin röst på SD eller Liberalerna vägra förhandla med SD.
Nyamko Sabuni valdes in i riksdagen 2002. Redan då var utanförskap, hedersförtryck och den religiösa extremismen stora samhällsproblem. Många duckade av rädsla för att bli kallad rasist. Sabuni adresserade tidigt dessa frågor och tog strid för liberalismens grundfundament- alla individers rätt att bestämma över sitt eget liv. Hon var tydlig mot sedvänjor och traditioner som strider mot svensk lagstiftning och svensk jämställdhet.
Redan nu i partiledarutfrågningen har hon poängterat behovet av att utreda hur Migrationslagstiftningen ska se ut för att det ska gynna integrationen.
Det är dags att Sverige får en liberal partiledare som inte nöjer sig med 5 procent i riksdagsval och som kan navigera i ett Europa där liberala vågor drar in. Lomma kommun är en plats för liberaler, nästan 11 procent röstade liberalt i riksdagsvalet och 9 procent i EU-valet. Mer än dubbelt så liberalt som riket i helhet.
Vår förening Lomma-Bjärred präglas av vilja och engagemang att driva politiska frågor. Vi har tidvis fått peppa varandra mycket för att inte nedslås och tappa motivation på grund av rikspolitikens otydlighet och bristande förmåga till tajming.
Ytterst få människor söker svar på EU-frågor i ett riksdagsval. Liberalerna har redan tappat två hörnstenar i den liberala tegelväggen: Cecilia Wikström och Birgitta Ohlsson. En gång i tiden var Nyamko Sabuni stenen som byggarna avvisade ( Psalm 118:22).
Elisabeth Tamm, liberal kvinnorättskämpe i början på 1900-talet ska ha sagt: ”Det måste finnas kvinnor modiga och behjärtade nog att våga stå för en mening även om den inte är populär, men som kanske är ämnad att prägla en kommande tid.” Liberalerna Lomma-Bjärred tror att Nyamko Sabuni är den förlorade hörnstenen som kan leda Liberalerna in i framtiden och göra Liberalerna till ett relevant parti för den ”lilla” människan som inte fått samma möjlighet som alla andra och inte kan tala för sig själv.

Sandra Pilemalm

Ordförande Liberalerna Lomma-Bjärred

Jonas Benke

vice ordförande

Christian Kampmann

kassör styrelse

Eva-Lotta Grantén

sekreterare styrelse

Remco Andersson

ledamot styrelse

Lotten Holmgren

ersättare styrelse

Stefan Calling

Peppe Polack

Ann Polack

Mikael Pankoo

Gun Larsson

Pär Tufvesson

Britt Hjertquist

Gunilla Lundström

Ylva Turen

Gun- Britt Ohlsson

Gå till toppen