Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Brand i garage: ”Kraftig rökutveckling”

Hela garaget är rökskadat efter att fyra bilar har brunnit på Rosengård.

Fyra bilar har brunnit i ett garage med hundra platser på Rosengård i Malmö. Larmet kom till SOS alarm vid 03:11, först som ett automatlarm och strax därefter genom personer som sett tecken på brand.
– Någon inringare har sagt att det är kraftig rökutveckling, någon annan har sagt att det är bilar som brinner, säger Anneli Silveira, ledningsoperatör hos SOS alarm.
Åtta enheter från räddningstjänsten skickades till platsen. Rökdykare gick in i det underjordiska garaget och hittade fyra bilar som stod i brand.
Vid 05:30-tiden avslutade räddningstjänsten sin insats, som för deras del har gått bra. Efter att man gått in i garaget har släckningsarbetet tagit 45 minuter.
– Bilarna stod på ett sätt som gjorde det relativt enkelt att släcka. Däremot är det rökskador i hela garaget. Man håller på med restvärdesräddning just nu, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten.
De senaste nätterna har varit intensiva för räddningstjänsten i Malmö. Under natten mot fredagen bröt en storbrand ut i ett fyravåningshus och släckningsarbetet pågår där än.
Hur klarar ni arbetsbelastningen?
– Vi har marginaler, men de är inte jättestora. Vi tar hjälp av resten av Skåne om vi får fler händelser. Vi har inte nekat några larm, säger Mats Streer.
Rökdykare har gått in för att leta brinnande bilar.Bild: Patrick Persson
Orsaken till branden är ännu oklar.
Polisen har spärrat av området. De hade vid 04-tiden ännu ingen klar bild av händelsen.
– Det är ingen polispatrull som avrapporterat än, säger Thomas Paulsson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.
Brandrök vällde ut från garaget.Bild: Patrick Persson
Polisen har spärrat av ett område runt det branddrabbade garaget.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen