Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gott om hopptorn men ont om knallar på Vellingefesten

En handfull olika hopptorn, sumobrottning och förväntan inför kvällens musikunderhållning. Sydsvenskan tog en tur på Stortorget för att ta reda på vad som är roligast på årets Vellingefest, och om det är någon som saknar knallarna.

Majken Martini, sex år, och lillasyster Kajsa Martini, tre år, som precis kommit ut från en hoppborg där pappa Mårten Martini väntade.Bild: John Palm
– Vi har inte provat alla, bara fyra stycken hoppborgar än så länge. Sen ska vi göra ansiktsmålning, om det inte regnar för mycket, säger Majken Martini.
– Det var en kul överraskning att det var så mycket för barnen här och det är bra att det inte kostar något. Det är verkligen superbra. Sen är här inga knallar i år men ska jag välja så tycker jag att detta är bättre, säger Mårten Martini.
Treåriga Hillevi Persson får just sin ansiktsmålning färdigställd. Mamma Madelene Persson står precis intill.Bild: John Palm
– Jag vet inte hur det blev, jag har inte tittat ännu. Mamma brukar berätta sagor om enhörningar så därför valde jag en sån.
– Det är en saga jag hittar på när hon har svårt att sova, om en enhörning son bor band molnen. Det är andra året vi är på Vellingefesten och det är kul att det finns så mycket för barnen. Jag har inte tänkt på att knallarna saknas utan tycker mest det är bra att allting är samlat på Stortorget och det är säkert bra för butikerna här också, säger Madelene Persson.
Douglas Ljung och kompisen Ian Hansen, båda tolv år gamla, provar sumobrottningsdräkterna.Bild: John Palm
– Det är kul men det blir väldigt varmt inuti de där dräkterna, säger Ian Hansen.
– Det är svettigt och väldigt tungt, säger Douglas Ljung.
– Mamma sa att det var Vellingefesten i dag så då gick vi ner hit. Vi har egentligen bara provat de här dräkterna, men det är inget speciellt jag saknar här eller så, säger Ian Hansen.
Linda Glantz står tillsammans med åttaåriga Elsa Glantz och nioåriga Alice Glantz i kön till ansiktsmålningen.Bild: John Palm
– Jag ska nog ha en fjäril, säger Elsa Glantz.
– Fast det roligaste är hoppborgarna och att hoppa i dem, säger Alice Glantz.
– Vi bor precis här på torget så det är roligt att hoppborgarna och allting är gratis, vilket jag tycker är bra, säger Linda Glantz och försöker hjälpa sin dotter att välja motiv till sin ansiktsmålning.
Lotta Malmström och Agneta Ransbäck tittar på leklandet på Stortorget på lite avstånd.Bild: John Palm
– Det är trevligt att de arrangerar det här, för mig är det väl mest trevligt på kvällarna med musiken, säger Lotta Malmström.
– Det är väldigt trevligt, bara otur med vädret som vanligt. Jag ser fram emot Anders Wrethov, honom ska jag se, säger Agneta Ransbäck.
Gå till toppen