Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många döda i strider i Syrien

Personal från civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna söker efter överlevande i Idlib efter ett flyganfall från Syriska regimen. Arkivbild från 3 juni 2019.Bild: AP
Minst 45 personer, varav tio civila och 35 stridande, har dödats i sammandrabbningar och luftanfall i nordvästra Syrien, enligt det brittiskbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). 26 av de döda var regimtrogna stridande.
Upptrappningen kom efter att Rysslandsstödda regimstyrkor försökte återta två byar som jihadister och rebeller tog kontrollen över tidigare i juni.
– Sedan i morse har den syriska regimen och dess allierade gjort fem misslyckade försök att återfå kontrollen över Jibine och Tal Maleh i nordvästra Hamaprovinsen, säger Rami Abdel Rahmen, chef på SOHR.
Nio jihadister och rebeller dödades i lördagens luftangrepp.
Idlibområdet och dess tre miljoner invånare ska skyddas från offensiver från regimen genom ett avtal som undertecknades av Turkiet och Ryssland i september. Men avtalet har inte trätt i full kraft då jihadister har vägrat att lämna området.
Den syriska regimen och Ryssland har i stället sedan slutet av april ökat bombningarna i regionen och över 360 civila har mist livet i striderna, enligt SOHR.
Gå till toppen