Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Namibia säljer djur för att klara torkan

Giraffer, elefanter och andra vilda djur ska säljas i Namibia för att möta torkkatastrofen. Arkivbild.Bild: Kamran Jebreili/AP/TT
Torkdrabbade Namibia planerar att sälja runt 1 000 vilda djur, bland annat giraffer och elefanter. Syftet är att spara på betet och få in pengar till naturskyddsinsatser.
Landet i Sydvästafrika utlyste i maj ett nationellt nödläge med anledning av torkan. Vädertjänsten har varnat för att det i vissa delar av landet kan bli den värsta torkkatastrofen på 90 år.
– Tillgången på bete i de flesta av våra parker är extremt dålig och om vi inte minskar antalet djur kommer det att leda till förlust av djur på grund av svält, säger Romeo Muyunda, talesman på landets miljödepartement.
Totalt är det 600 bufflar, 150 springbockgaseller, 60 giraffer, 28 elefanter, 65 oryxantiloper, 35 elandantiloper, 20 impalaantiloper och 16 kuduantiloper som ska auktioneras ut.
Namibia, ett land med 2,4 miljoner invånare, har tidigare bett om internationellt bistånd för att bemöta torkan.
Gå till toppen