Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Staffanstorp får ett hotell nästa sommar

Nästa sommar får Staffanstorp ett hotell. Sven-Olof och Anita Sveder Torstensson förverkligar en livsdröm och utökar Gästis med rum för boende, bar och spa. Adressen: Hotellvägen såklart.

Idéskiss på hur nya hotellet vid Staffanstorps Gästis ska se ut.Bild: Kamikaze Arkitekter AB
Paret Torstensson köpte Staffanstorps Gästis 2007, och renoverade det året efter.
– Efter det tänkte vi bygga ett hotell. Men det blev inte så enkelt att driva en gästgivaregård som man trott, så vi sköt upp det, säger Sven-Olof Torstensson.
Planerna lades på is, men blev aktuella igen 2017. Bygglovet blev klart för två år sedan, men har sedan överklagats vilket har gjort att processen dragit ut på tiden.
– Nu har vi hållit på med projekteringen i ett år, och ska välja entreprenör, säger Sven-Olof Torstensson.
Målsättningen är att det nya hotellet, som ska ligga på andra sidan Gästis parkering, ska invigas nästa sommar.
– Först var det restaurangen som var vår dröm. Nu har sonen tagit över den, och vi ska bli hotellägare, säger Sven-Olof Torstensson.
Hotellet får 29 rum och två sviter. Det ska inrymma en konferensavdelning, bar/lounge och takterrass. I källaravdelningen byggs spa, bastu och träningslokaler.
– Vi kommer att driva det ihop med Gästis, så det kommer att vara bröllopsgäster och födelsedagsfirande som bor där. Men vi tänker också att det finns mycket folk som reser och jobbar i Lund. Hotellen där är fulla och vi tror att vi kommer få en del av de kunderna.
Gå till toppen