Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige ute ur Golden European League

Det blev ännu en förlust för Sverige i Golden European League. Arkivbild.Bild: Robert Boman
Sex förluster på lika många matcher. Det blev Sveriges facit i Golden European League i volleyboll.
Efter 0–3 i set mot gruppsegraren Tjeckien i den sista omgången står det klart att det svenska damlandslaget med noll inspelade poäng slutade klart sist i gruppen (där även Slovakien och Ukraina ingick). Sverige trillar därmed ur den högsta divisionen och får till nästa säsong ladda om i Silver European League – turneringen som Sverige vann i fjol.
”Det är såklart tråkigt att vi inte får vara kvar i ”Golden” nästa år men det här har varit en bra erfarenhet som vi kommer ta med oss i framtiden”, säger lagkapten Jonna Wasserfaller i ett pressmeddelande.
Sverige, som med stöd av Sveriges olympiska kommitté (SOK) satsar mot OS 2024, har varit tungt skadedrabbade i turneringen och fått klara sig utan sin stora stjärna Isabelle Haak och dessutom systrarna Rebecka och Alexandra Lazic.
Gå till toppen