Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre knivdödade på ett dygn i London

Tre dödade i fem knivattacker och en skjutning i London. Det senaste dygnets facit visar att myndigheterna inte lyckats stävja det ökande knivvåldet i Storbritannien.

Poliser på plats i Wandsworth i sydvästra London där en 18-årig man knivskars till döds på fredagskvällen.Bild: Isabel Infantes/AP/TT
Londons borgmästare Sadiq Khan skriver på Twitter att nyheten om att två unga liv släckts inom loppet av några minuter får honom att må illa.
En 18-årig man knivskars till döds i Wandsworth i södra London sent på fredagseftermiddagen. Bara några minuter senare sköts en 19-årig man ihjäl i Plumstead i sydöstra London. Och på lördagseftermiddagen avled en man i 30-årsåldern efter en knivattack i Tower Hamlets i de centrala delarna av den brittiska huvudstaden, rapporterar BBC.
Ytterligare två män knivskars under natten i Clapham och Brixton. Totalt har 14 personer gripits efter de fem olika våldsbrotten.
Det senaste dygnet steg därmed antalet mord i London hittills i år till 56. Förra året inträffade 132 mord i London, den högsta siffran på ett decennium.
I synnerhet knivvåldet har ökat i Storbritannien de senaste åren och offren är ofta unga. Antalet personer under 16 års ålder som dödats i knivvåld ökade med 93 procent mellan 2016 och 2018.
Premiärminister Theresa May höll i april ett möte med politiker och myndigheter med anledning av vågen av knivattacker.
Gå till toppen