Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre knivdödade på ett dygn i London

Tre dödade i fem knivattacker och en skjutning i London. Det senaste dygnets facit visar att myndigheterna inte lyckats stävja det ökande knivvåldet i Storbritannien.

Poliser på plats i Wandsworth i sydvästra London där en 18-årig man knivskars till döds på fredagskvällen.Bild: Isabel Infantes/AP/TT
Londons borgmästare Sadiq Khan skriver på Twitter att nyheten om att två unga liv släckts inom loppet av några minuter får honom att må illa.
En 18-årig man knivskars till döds i Wandsworth i södra London sent på fredagseftermiddagen. Bara några minuter senare sköts en 19-årig man ihjäl i Plumstead i sydöstra London. Och på lördagseftermiddagen avled en man i 30-årsåldern efter en knivattack i Tower Hamlets i de centrala delarna av den brittiska huvudstaden, rapporterar BBC.
Ytterligare två män knivskars under natten i Clapham och Brixton. Totalt har 14 personer gripits efter de fem olika våldsbrotten.
Det senaste dygnet steg därmed antalet mord i London hittills i år till 56. Förra året inträffade 132 mord i London, den högsta siffran på ett decennium.
I synnerhet knivvåldet har ökat i Storbritannien de senaste åren och offren är ofta unga. Antalet personer under 16 års ålder som dödats i knivvåld ökade med 93 procent mellan 2016 och 2018.
Premiärminister Theresa May höll i april ett möte med politiker och myndigheter med anledning av vågen av knivattacker.
Gå till toppen