Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högt söktryck till få sommarjobbsplatser i Lomma

I Lomma var intresset för kommunens sommarjobb något högre än tidigare. I år kunde kommunen erbjuda drygt 120 sommarjobbsplatser – samtidigt var det rekordmånga som sökte. Ändå finns det inga planer på att utöka antalet platser.

Att jobba med parkskötsel är ett av de mer populära alternativen inom kommunen.Bild: Thommy Nyhlén
Lomma kommun erbjuder ungdomar mellan 16 och 18 arbete inom bland annat förskola, äldreomsorg, vaktmästeri och kök – jobb som är väldigt attraktiva att söka. Förra året hade kommunen 139 platser att erbjuda och närmare 370 ungdomar sökte. Det var alltså en dryg tredjedel som fick jobb via kommunen.
I år var söktrycket ännu högre. Hela 413 ungdomar sökte något av kommunens sommarjobb. Däremot minskade antalet platser från 139 till 123. Orsaken är att kommunen inte fick något statsbidrag i år.
– Förra året och året dessförinnan fick vi statliga medel och då kunde vi ordna fler platser men så blev det inte i år, säger Susanne Alkmar, HR-strateg på Lomma kommun.
Endast en av fyra sökande fick jobb inom kommunen i sommar. I ett försök att vara mer rättvis lottas jobbplatserna ut bland de sökande, och för att så många som möjligt ska få chansen har kommunen som regel att man bara kan få feriearbete en gång.
Trots det stora intresset finns inga planer på att utöka satsningen.
– Det är fantastiskt att det är så många som är intresserade av att arbeta i vår verksamhet och att vi kan erbjuda uppemot 120 platser ser jag som positivt. Men som med allting annat så finns det en budget som styr hur många vi slutligen kan ta emot, säger Marie Härstedt, HR-chef på Lomma kommun.
Fakta

Här finns sommarjobben inom kommunen

Äldreomsorg: 33 platser

Park- och grönyteskötsel: 18 platser

Förskola: 16 platser

Sommarorkestern: 16 platser

Vaktmästeri: 13 platser

Fritidshem 9 platser

Sommarvärdar: 6 platser

Aktivitetsläger: 4 platser

Kök: 3 platser

Fritidsklubb: 2 platser

Bibliotek: 2 platser

Arkivarbete: 1 plats

Gå till toppen