Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Hon våldtogs två gånger inom en halvtimme

“Ingen trodde mig”

En man våldtar en kvinna vid en uteservering och det enda som hörs i en folktom stadskärna är ekande hånskratt från våldtäktsmannens kamrater. Kvinnan flyr men en halvtimme senare våldtas hon igen. Scenerna är som hämtade ur en skräckfilm. Men för Emma blev mardrömmen verklighet en sensommarmorgon mitt i Helsingborg.

Av:
Robert DujmovicBjörn Lilja
|
När gryningen är på väg att övergå till dag den 10 september 2017 vilar lugnet över Helsingborg. Längs Järnvägsgatan där solen inte hunnit gå upp och morgondiset ännu inte lättat vandrar centrums enda flanör Emma. Inte heller den här natten har hon kunnat byta ut ångesten som plågar henne mot några timmars sömn. Men som så många gånger förr skänker morgonpromenaden åtminstone henne en stunds sinnesro. Att Emma strax ska bli huvudperson i ett lika osannolikt som fasansfullt händelseförlopp har hon inte minsta anledning att ana.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.