Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rubensson öppnade och stängde målfesten

Elin Rubensson öppnade och stängde målfesten i Nice. Först en snygg serve, sedan en iskall straff.
– Hade lite känsla från cupfinalen kvar, sa hon och log.

Elin Rubensson jublar efter sitt straffmål som fastställde slutresultatet till 5–1 mot Thailand.Bild: SIMON HASTEGÅRD
5–1 mot Thailand och Sverige klart för åttondelen i VM. På torsdag väntar USA i en ren gruppfinal.
– Nu är det återhämtning som gäller. Det var ruskigt varmt där ute i dag. Det gäller att vara noga nu och ta till vara de här dagarna, sa Elin Rubensson.
Den skånska mittfältare låg bakom Sveriges ledningsmål i den sjätte minuten. En inåtskruvad och väl avvägd frispark damp ner nära Thailands mål och mittbacken Linda Sembrant forcerade in 1–0 med skallen.
– Bra frispark och jag kommer in på en bra yta, jävligt skönt att sätta dit den, sa Sembrant.
Det hade pratats mycket om vikten av att utnyttja fasta situationer inför mötet med Thailand.
– Vi visste i denna och förra matchen att vi är starka i luftrummet jämfört med motståndarna, så det var gött att äntligen få sätta dit den också, sa Elin Rubensson.
Det tidiga ledningsmålet löste upp alla eventuella nervknutar.
– Det sätter prägel på hela matchen och gjorde att vi kunde lugna ner spelet och ta tag i matchen direkt, sa Elin Rubensson.
Hon kom till VM med en bra känsla efter en stark säsong med Göteborg, där hon också avgjorde cupfinalen mot Kristianstad hemma på Valhalla IP med ett sent straffmål till 2–1.
Nu stod hon där igen på stopptid vid elva meter efter en VAR-dömd straff för hands och gjorde inget misstag på Allianz Riviera heller, utan stängde målfesten med en säker bredsida i målvaktens högra hörn.
– Jag kände bara att jag ville ta den och hade lite känsla från cupfinalen kvar. Alltid roligt att få förtroendet, sa Rubensson som fick chansen när ordinarie straffskytten Caroline Seger bytts ut.
Mittbacken Sembrant kunde inte riktigt skaka av sig att Sverige trots allt släppte in ett mål. Thailands enorma glädje hjälpte inte.
– För mig var det bara väldigt frustrerande att vi släpper in det där målet. De kunde ha gjort mål mot något annat lag i stället, så är jag jätteglad.
Gå till toppen