Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sara Berg: Är det någonting som är osvenskt så är det skepsisen till ny mat

Sverige hade haft en mycket tråkig matkultur utan inlånade matvaror, skriver Sara Berg.

Falafel. Nästan som köttbullar.Bild: Sven-Erik Svensson
I helgen har det pratats mycket om makaroner. Upprinnelsen är en text i Göteborgs-Posten, där ledarskribenten Kajsa Dovstad uttrycker sin oro över den förändring som Sverige har genomgått till följd av invandringen. Hon tycker att det har gått för fort, hon vill kunna köpa ”vanlig mat” i sin närmaste livsmedelsbutik. Istället hittar hon ”hela smådjur” och linser i en arabiskskyltad butik i Gävle, den enda som håller öppet vid den tiden på kvällen. Och ett paket snabbmakaroner. De senare blir hennes räddning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen