Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Koloniägare oroliga för att bli vräkta: ”En kalldusch”

Nästa år fyller Västra sommarstadens koloniförening 80 år. Men nu är idyllens existens hotad – kommunen överväger att bygga bostadshus på marken.
– Det var en kalldusch att de tagit fram en sådan plan. Det är helt galet, säger Pia Ukkonen, vice ordförande.

”Det är så mysigt och avkopplande, trädgårdsterapi för kropp och själ, att komma hit och plocka med blommorna och höra fågelsången. Det här är stadens lungor – snälla ta inte bort det här fina området”, säger Pia Ukkonen, vice ordförande i Västra Sommarstadens koloniförening som nu samlar föreningens styrkor för protester.Bild: Ingemar D Kristiansen
Det är lummig junigrönska i koloniträdgårdarna i de tre koloniträdgårdarna Västra Sommarstaden, Västhagen och Högbo längs Maskinvägen i sydvästra Lund. Gammeldags rosor doftar behagligt och pioner står i full blom. Spaljerade knotiga äppleträd med gott om kart lovar en rik skörd.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen