Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Slut på kimchi och surkål – Surtanten lägger ner fermenteringsfabriken

I snart sju år har Jenny Neikell varit känd som Surtanten och levererat ekologiska fermenterade grönsaker till livsmedelsbutiker och restauranger över hela Skåne. Men trycket har blivit för stort. Nu stänger hon ner sin fermenteringsfabrik för att få tid att ägna sig åt andra projekt.

Jenny Neikell i arbete. I snart sju år har hon syrat grönsaker under namnet Surtantens syrade.Bild: Emma Larsson
– Jag stänger ner fabriken men Surtanten kommer alltid finnas kvar – det är ju jag. Jag kommer fortsätta att hålla föreläsningar och skriva böcker, säger hon.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen