Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svedalafestival växer med artister och stadskamp

Nu duggar evenemangen tätt i Svedala kommun. De närmaste veckorna väntar Svedalafestival, Stadskamp, Sommarscen och musikkvällar i Bara.

Alexander Lärnerhem har gjort sig känd som arrangör av Svedala företagsmässa de senaste åren. Nu står han även bakom den förnyade Svedalafestivalen.Bild: Mats Amnell
Störst är Svedalafestivalen 28-30 juni som i år förutom bland annat tivoli och marknad också innehåller en rad nya inslag.
– Allt som funnits tidigare år finns med nu också. Samtidigt accelererar vi kraftigt med ett mycket större öl- och mattält, foodtrucks och artister och framträdanden, säger eventföretagaren Alexander Lärnerhem som tillsammans med Svedala handel och kommunen står för arrangemanget.
Festivalen inleds på fredagskvällen med after work med bland annat mat, dryck, discjockey och dansuppvisning.
På lördag klockan 10-15 är det premiär för lagtävlingen Stadskampen som är ett nytt inslag i festivalen.
– Man kan boka lag i förväg eller på plats om vardera fyra eller fem personer och tävla genom att avverka ett antal hinder. Tanken är att det ska vara kul, inte jättesvårt och funka för alla, säger Alexander Lärnerhem.
Lördagens stadskamp är för vuxna. På söndagen klockan 10-15 ordnas motsvarande tävling för barn.
En rad artister framträder också under festivalen. Bland dem finns Linda Lundqvist, Point riot, Najz, Liar thief bandit, Ronnie Wilde och M Wrethov & Reckless.
– Artistutbudet gör att en del förväxlar oss med Sommarrocken. Men så är det inte. Inträdet är fritt till alla framträdanden, säger Alexander Lärnerhem.
Läs mer: Tider och programpunkter för Svedalafestivalen finns här.
Sommarscen i Stadsparken är ett årligt evenemang som återkommer i år 26-27 juni och 3-4 juli.
De båda onsdagarna inleds med musik för barn med start klockan 18 och fortsätter med olika aktiviteter och artister för hela familjen. Onsdagen 26 juni avslutas med framträdande av Malmörapparen Jod-F. Den påföljande onsdagen 3 juli medverkar bland andra breakdancegruppen Freestyle Phanatix
De båda torsdagarna inleder Aggband med musikquiz klockan 18 och därefter blir det allsång med Per-Ola Sandberg, Pontus Stenkvist och lokala gästartister.
Läs mer: Tider och program till Sommarscen finns här.
Den 26 juni inleds även årets musikkvällar vid Killehuset i Bara med framträdande av bandet Dead possum med start klockan 18.30.
Därefter fortsätter musikkvällarna varje onsdag med framträdanden av olika artister till och med 28 augusti.
Läs mer. Program för musikkvällarna finns här
Svedalafestivalen när det begav sig 2018. Kellie Persson åkte karusell med sonen Troy.Bild: Peter Frennesson
Gå till toppen