Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blodiga attacker mot två byar i Mali

Oidentifierade beväpnade män har dödat minst 41 människor i attacker mot två byar på måndagen i centrala Mali, enligt en lokal borgmästare.Bild: TT
Oidentifierade beväpnade män har dödat minst 41 människor i attacker mot två byar i centrala Mali på måndagen, enligt Issiaka Ganame som är borgmästare i byn Yoro där 24 människor dödades. Han uppger att ytterligare 17 personer sedan dödades i byn Gangafani 2, omkring 15 kilometer därifrån.
De flesta av de dödade tillhörde folkgruppen dogon. Morden utfördes av omkring 100 beväpnade män som kom i fordon, säger Ganame.
Redan i tidigare attacker i år mot byar i samma område i Mali har många dogon dödats i strider mot folkgruppen fulani, och sedan svarat med blodiga attacker mot fulanisamhällen.
Men det är inte bara etniska strider som kräver dödsoffer i området utan också islamistiska extremister och kriminella grupper.
Gå till toppen