Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fyra pojkar pistolhotades av män i bil

Fyra tonårspojkar pistolhotades av några män i en bil på Kalkbrottsgatan i Limhamn under måndagskvällen. De beordrades att lägga sig ner på marken. Sedan hörde de en smäll.

Pojkarna som är i 15-årsåldern var på väg hem från fotbollsträningen. Plötsligt mötte de en bil som saktade in. Ur bilens soltak stack det upp en man. Han hade ett vapen i ena handen och en mobil i andra handen.
Han beordrade de fyra pojkarna att stiga av cyklarna och lägga sig ner på marken. Pojkarna fick intrycket av att mannen i takluckan filmade händelsen. Rutan i förarsätet rullades ner. Även där fanns en man och pekade med ett vapen mot pojkarna.
Därefter hörde de en smäll, inte lika skarp som ett pistolskott, men som ett "poff" enligt polisanmälan. Sedan försvann bilen från platsen.
Pojkarna ringde sina föräldrar och polis tillkallades. Männen i bilen var okända för pojkarna och de har inte tidigare utsatts för hot.
– Någon har velat få pojkarna att tro att det här var ett riktigt vapen. Vi har signalement på bilen och männen, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.
Än så länge är ingen gripen för brottet som polisen rubricerar som olaga hot mot grupp.
Gå till toppen