Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kokain värt 9,5 miljarder beslagtaget i USA

Över 16 ton kokain har beslagtagits på ett fartyg i hamnen i Philadelphia i östra USA. Narkotikan beräknas ha ett värde i missbrukarledet på motsvarande omkring 9,5 miljarder kronor och beslaget beskrivs som ett av de största i landets historia.

Amerikanska federala myndigheter har gjort ett jättelikt kokainbeslag på över 16 ton på ett fartyg i hamnen i Philadelphia. Arkivbild.Bild: Howard Lipin/The San Diego Union-Tribune/AP/TT
Tillslaget gjordes på tisdagen av federala amerikanska myndigheter och kokainet låg i sju containrar i ett fraktfartyg, skriver tidningen The Philadelphia Inquirer.
Fartyget var på väg mot hamnar i Europa efter att tidigare ha varit i Chile, Panama och Bahamas. Flera medlemmar i besättningen har gripits och delgivits misstanke, säger en talesperson för den nationella åklagarmyndigheten.
Åklagaren William M McSwain skriver på Twitter:
”Det här är ett av de största beslagen i Förenta staternas historia. Denna mängd kokain kunde ha dödat miljoner – MILJONER – människor”.
För bara tre månader sedan gjordes det dittills största beslaget av kokain i Philadelphias hamn, när 823 kilo av drogen hittades på ett fartyg som varit i Guatemala och var på väg till Nederländerna. Inga gripanden gjordes i det ärendet.
Även i New York och New Jersey har mycket stora kokainbeslag gjorts under senare tid.
Gå till toppen