Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mc-förare flydde från trafikkontroll vid Triangeln – välte och greps

En man i 27-årsåldern greps vid halv sju-tiden på tisdagskvällen precis utanför entrén till Scandic Triangeln efter ett misslyckat försök att fly undan en trafikkontroll. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och vållande till personskada.

Bild: Anders Johansson
Enligt polis på plats så bestämde sig patrullerande poliser för att genomföra en trafikkontroll av en grupp på cirka tio mc-förare på Föreningsgatan. En av förarna gasade då iväg från platsen i riktning bort mot Malmö opera. Enligt vittnesuppgifter till Sydsvenskan ska en civil polisbil ha följt efter motorcykeln i hög hastighet. Redan vid Triangeltorget tog dock färden slut. I korsningen med Rådmansgatan fick mc-föraren väja för en bil och kom upp på trottoaren där han välte med motorcykeln.
Mannen försökte sedan fly från platsen, bort mot huvudentrén in till köpcentret, men hanns snabbt ikapp av poliser och greps.
En person som stod utmed hotellets fasad i korsningen vid Rådmansgatan fick motorcykeln på benet i samband med olyckan. Polis plåstrade om personen, som fått ett sår på sitt knä, på plats.
27-åringen misstänks för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och vållande till personskada.
Ingen ambulans behövde kallas till platsen.
Gå till toppen