Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Semenya tävlar – i favoritdistansen

Caster Semenya kommer återigen springa favoritdistansen 800 meter i slutet av juni. Arkivbild.Bild: Kamran Jebreili/AP/TT
Caster Semenya var anmäld för att springa 3 000 meter vid Diamond League-tävlingen i Stanford, Kalifornien, den 30 juni.
Men på tisdagen meddelade löparstjärnans agent att det inte blir någon start på 3 000 meter – i stället tävlar 28-åringen i favoritdistansen 800 meter, där hon har två OS-guld och tre VM-guld.
– Casters team har begärt att hon flyttas från 3 000 meter till 800 meter, bekräftar Tom Jordan, en av de ansvariga på tävlingen i Stanford enligt nyhetsbyrån Reuters.
Beskedet kommer en vecka efter att Schweiz federala domstol beslutade att avslå Internationella friidrottsförbundets (IAAF) överklagan i det pågående Caster Semenya-fallet. Därmed är den sydafrikanska löparstjärnan tills vidare fri att tävla på samtliga distanser utan att behöva medicinera ner sina naturligt höga värden av det manliga könshormonet testosteron.
Gå till toppen