Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Stens brygga återinvigs för andra sommaren på raken

När Näsets populäraste badplats spolades sönder i nyårsstormen var det oklart om upprustningen skulle bli klar till sommar och semester. Men mot alla odds höll tidsschemat – och uppdaterade Stens brygga får stående ovationer av premiärbadarna.

"Det bästa med Stens brygga är ljuset, folket och att det är så hälsosamt att bada. Renoveringen är ett lyckat tillskott till kommunen. Så mycket glädje." Vivi Cedergren från Skanör har varit badplatsen trogen i många år. Men den gamla bryggan var obekvämare och det var svårare att komma ner i vattnet, tycker hon. Nu har trädäcken i hamnen blivit en mötesplats för alla åldrar.Bild: Micaela Landelius
Vivi Cedergren sitter insvept i sin badkappa och tittar ut över det turkosblå vattnet. I många år har hon haft samma morgonritual: varje dag byter hon om till badkläder, sätter sig i bilen och kör ner till Stens brygga för ett dopp. Efter nyårsstormen Alfridas härjningar i hamnen var hon rädd att den rutinen skulle brinna inne i sommar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen