Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump och Xi möts i Japan

Kinas president Xi Jinping och USA:s president Donald Trump under deras möte i samband med G20-mötet i Buenos Aires i december förra året.Bild: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
USA:s president Donald Trump bekräftar nu att han och Kinas president Xi Jinping ska träffas i samband med G20-mötet Japan i nästa vecka.
Trump skriver på Twitter att han och Xi haft ett ”mycket bra” samtal på telefon och att de båda ländernas förhandlingsgrupper ska inleda samtal redan före mötet.
Det har en tid spekulerats i om de båda presidenterna ska träffas enskilt i samband med G20-mötet men några klara besked har inte kommit.
Efter Trumps bekräftelse steg oljepriserna och kurserna stärktes på New York-börsen, lyfta av hopp om att USA och Kina ska kunna nå en lösning i handelskonflikten.
Gå till toppen