Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny bra lott för MFF i EL-kvalet

Ny bra lottning för MFF i Europa League-kvalet. Om de tar sig vidare till andra omgången väntar antingen Domzale från Slovenien eller Balzan från Malta.

Miha Blazic i Domzale när de spelade mot Olympique de Marseille i EL-kvalet 2017.Bild: ALEXANDRE DIMOU
Under onsdagen lottades andra kvalomgången till Europa League som kommer spelas 25 juli och 1 augusti.
Om MFF skulle ta sig vidare från den första omgången där de möter antingen Nordirländska Ballymena eller Föäröiska NSI Runavik kommer de att ställas mot Domzale från Slovenien eller Balzan från Malta.
Med största sannolikhet blir det Domzale för MFF eftersom slovenerna bör vinna mot Baltzan - eftersom de både är det seedade laget och Baltzan bara kom sexa i ligaspelet. Maltesiska Balzan, kvalade in till EL-kvalet som cupmästare.
Domzale slutade i våras trea i sin liga, 15 poäng efter ettan Maribor. De har för övrigt en relativ liten arena som rymmer 3100 åskådare.
Denna lottning är alltså bra för Malmö eftersom Domzale ligger nära huvudstaden Ljubljana och det i sin tur innebär att det inte blir några större problem att resa dit. MFF slipper alltså en lång och svår resa till Armenien eller Georgien. Dessutom slapp de Viitorul – som både grundades, tränas och ägs av den gamle storspelaren Gheorgie Hagi.
Om de tar sig till den andra kvalomgången kommer Malmö FF inleda på bortaplan den 25 juli och avsluta hemma i Malmö 1 augusti.
Gå till toppen