Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Monicas vals” får nypremiär på Malmö stadsteater nästa år

Förra hösten gjorde Malmö stadsteater föreställning av sångerskan Monica Zetterlunds liv. ”Monicas vals” blev en stor succé – och nu står det klart att föreställningen får nypremiär på Hipp nästa år.

Mari Götesdotter ska på nytt tolka Monica Zetterlund nästa år.Bild: Emmalisa Pauly
”Monicas vals” hade premiär på Hipp i september förra året. Föreställningen fick fina recensioner och sågs av nästan 8 000 besökare. I huvudrollen syntes Mari Götesdotter och med sig hade hon en jazzorkester ledd av den danske saxofonisten Benjamin Koppel.
”Det här visar sig vara en personlig, pigg och oerhört vacker iscensättning av delar av Monica Zetterlunds liv”, skrev Sydsvenskans recensent Elin Wrethov.
Läs också Hon blir Monica Zetterlund i höst
I föreställningen möter publiken en 60-årig Monica Zetterlund som inte mår bra.
– Hon undrar om livet hon har levt har varit värt det och så myllrar det fram personer ur hennes förflutna. I filmen om Monica Zetterlund så var det mycket fokus på hennes pappa och man. Vi har mer fokus på musiken. Vi ska omvandla Hipp till en jazzklubb, sade teaterchef Kitte Wagner när Malmö stadsteaters program offentliggjordes förra våren.
Läs också Tonsäker tolkning av Monica Zetterlunds liv
Föreställningen får nypremiär på Hipp nästa höst. Biljetterna släpps den 28 februari. För den som vill njuta av Monica Zetterlunds musik innan dess väntar en konsertversion av ”Monicas vals” på Sommarscen den 19 juni.
Gå till toppen