Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fler kvinnor lurade av falsk polis

Den falska polisen som ringer till polsktalande kvinnor slog till igen under onsdagen. En kvinna i 70-årsåldern blev av med både pass, pengar och smycken. Ytterligare en kvinna fick höra att polisen var utanför och hade nycklar till hennes lägenhet.

Polisen besökte Lorensborgsgatan efter att den falska polisen slagit till.Bild: Patrick Persson
Den falska polisen ringer upp kvinnor med polskt ursprung och pratar polska. Under tisdagen kom det in tre polisanmälningar och onsdagen åtminstone två till.
Den falska polisen berättar att det pågår ett bedrägeribrott och att kvinnorna ska lägga värdesaker i en påse utanför dörren – på så sätt är det säkra.
Igår strax efter lunch kallades polisen till Lorensborg. Där hade en kvinna i 70-årsåldern blivit lurad på sitt pass, en stor summa pengar och sina smycken. Hon la dem utanför dörren sedan var de borta.
En jämnårig kvinna på Östervärn fick samma telefonsamtal. Hon fick beskedet att polisen befann sig utanför bostaden och att de hade nycklar till lägenheten. Hon lämnade inte från sig värdesaker utanför dörren.
– Polisen ringer definitivt aldrig och begär att man ska göra så här. Om man blir osäker: Lägg på. Ring 11414 och kolla om det är någon som har ringt från polisen, sa Nils Norling, under onsdagen.
Läs också Falsk polis ringde: Lägg pengarna i en påse utanför dörren
Gå till toppen